Na jagody!


jagody
Jagody czy borówki?

Rozstrzygnięcie sporu „jagody czy borówki” znajdziecie TUTAJ

Jeśli jagody to na śniadanie proponuję JAGODOWĄ JAGLANKĘ.  Przygotujesz ją w 10 minut, pod warunkiem, że kaszę ugotujesz wcześniej (ja zwykle robię to wieczorem, więc następnego dnia nie marnuję już czasu). Wtedy rano wystarczy wziąć ok pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, pół szklanki wody mineralnej (lub mleka) banana, miarkę koncentratu białkowego i całość zblendować na gładko. Na koniec dodaj jagody – ja  najchętniej (czarne) borówki. Polecam też jeżyny i maliny a poza sezonem spróbuję awokado (które podobno też jest jagodą) Otrzymasz bardzo pożywne, bezglutenowe danie:
– dzięki krzemionce ( z kaszy) wpłynie pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci,
– białko serwatkowe pomoże zyskać szczupłą sylwetkę,
– jagody również mają wiele zdrowotnych właściwości: między innymi poprawiają odporność, mają działanie przeciwzapalne i antyseptyczne.

jagodowa jaglanka

BORÓWKOWY KOKTAJL ma lżejszą konsystencję a przygotowuje się jeszcze szybciej. Blenduję szklankę mleka z garścią (wcześniej namoczonych) nerkowców, miarką białka i sporą porcją mrożonych borówek. Wspaniale orzeźwia, uwielbiam go po treningu: białko pomaga mięśniom i kościom szybciej się zregenerować a borówki to nie tylko pyszny smak ale również cenne składniki odżywcze.

A więcej pysznych przepisów (nie tylko z jagodami/borówkami) znajdziesz w akcji take it izzy
Letnie owoce 2

Spójrz jeszcze na tę promocję:

białko serwatkowe

12 myśli na temat “Na jagody!”

Dodaj komentarz