17. pasta z bobu


sniadanie18

Jej przygotowanie trwa tyle, co zagotowanie wody na kawę, pod warunkiem, że wcześniej ugotujesz i wyłuskasz bób. Warto:) bo bób jest a) subiektywnie – bardzo smaczny, b) obiektywnie – bardzo zdrowy a sezon na niego nie trwa wiecznie. Kolejność działań: 1.wstawiasz wodę na kawę, 2. wysypujesz na patelnię ziarna sezamu i podprażasz, 3. garść ugotowanego (i obranego, co oczywiste) bobu wykładasz do miski, dodajesz szczyptę soli, pieprz, łyżkę majonezu/jogurtu, łyżkę posiekanej natki, uprażony sezam, 4. zagniatasz wszystko widelcem, 5. GOTOWE.

 

Advertisements

2 thoughts on “17. pasta z bobu”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s