Po świątecznych śniadaniach przygotowywanych z niezwykłą pieczołowitością i sporym nakładem sił dziś wreszcie dla odmiany coś szybkiego, dość łatwego w przygotowaniu, efektownego (któż z nas nie je oczami?). Dla dwóch osób potrzebujecie: 1 bułkę (lub dwie mniejsze), 2 jajka, masło (może być czosnkowe), przyprawy do smaku. Przygotowanie: nagrzewamy piekarnik (180-200stopni). Dużą bułkę dzielimy na pół/ z mniejszych odkrawamy górę i wydrążamy. Zagłębienie smarujemy masłem (można dodać kilka kostek cebuli, plaster pomidora lub kawałek szynki) i wbijamy jajko. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut – tak aby białko się ścięło a żółtko pozostało płynne. Na zdrowie!
Więcej o żywieniu osób aktywnych TUTAJ – PODSTAWY ŻYWIENIA DLA AKTYWNYCH
Wygląda przepysznie 🙂
Spróbuj, jak smakuje:)
Nigdy mi nie wychodzi 😦 Jajka w kokilkach robione w kąpieli wodnej już ogarnęłam, ale takie bułki zawsze labo spalam, albo jajko jest surowe